Vol. 24 (2020)

Rational use of water for sustainable economic and social development

Uso racional del Agua para un desarrollo económico y social sostenible

Bedoya Cardoso Marlio

Article Visits 269 | PDF Visits 202

DOI https://doi.org/10.25054/22161325.2998

2 |

Determination of the lethal concentration average LC (50-96) of the Bocachico and Capaz fish to the fungicide Cyproconazole used in coffee growing in the department of Huila

Determinación de la concentración letal media CL (50-96) de las especies de peces Prochilodus magdalenae y Pimelodus grosskopfii al principio activo de fungicidas Cyproconazole utilizado en el cultivo de café en el departamento del Huila.

Pinto Juan Camilo, Valbuena Villarreal Rubén Darío

Article Visits 457 | PDF Visits 392

DOI https://doi.org/10.25054/22161325.2243

7-19 |

Effect of the representative coordinate of the aggregation on apparent electrical conductivity data and its relationship with measures of spatial dependence

Efecto de la coordenada representativa de la agregación en datos de conductividad eléctrica aparente y su relación con medidas de dependencia espacial

Grisales Camargo Edwin Francisco, Darghan Contreras Aquiles Enrique

Article Visits 413 | PDF Visits 280

DOI https://doi.org/10.25054/22161325.2740

20-29 |

Temporary variation of the sensitivity indices of a crop model for tomato in greenhouse

Variación temporal de los índices de sensibilidad de un modelo de cultivo para jitomate en invernadero

Martínez Ruiz Antonio , Pérez Jiménez Genaro, Mendoza Perez Cándido , Flores de la Rosa Felipe Robert, Servin Palestina Miguel

Article Visits 356 | PDF Visits 264

DOI https://doi.org/10.25054/22161325.2833

30-40 |

Analysis of fractures and characterization of joints of the Villeta formation, western sector of the Neiva sub-basin

Análisis de fracturas y caracterización de diaclasas de la formación Villeta, sector occidental de la subcuenca de Neiva

Monje Díaz Juan David, Latorre Bustos Nicole Daniela , Muñoz Quijano Ingrid Natalia

Article Visits 349 | PDF Visits 299

DOI https://doi.org/10.25054/22161325.2725

41-49 |

Description of the control of a passive dehydrator and its effect on temperature regulation in the dehydration process of Stevia leaves (Stevia rebaudiana Bertoni)

Descripción del control de una deshidratadora pasiva y su efecto en la regulación de temperatura en el proceso de deshidratación de hojas de Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni)

Cebada Reyes José Guillermo, Villalobos Espinosa Julieta del Carmen , Dimas Mojarro Juan José

Article Visits 498 | PDF Visits 286

DOI https://doi.org/10.25054/22161325.2733

50-60 |

Effects of rainfall variability on coffee phenology: case Xalapa-Coatepec coffee zone, Ver. Mex.

Efectos de la variabilidad de la precipitación en la fenología del café: caso zona cafetalera Xalapa-Coatepec, Veracruz, Mex.

Parada Molina Paulo César, Cervantes Pérez Juan, Ruiz Molina Victoria Estefanía, Cerdán Cabrera Carlos Roberto

Article Visits 610 | PDF Visits 334

DOI https://doi.org/10.25054/22161325.2752

61-71 |

Excrement biodigester design for biogas generation via simulation with SIMBA® software

Diseño de un biodigestor de excremento para generación de biogás vía simulación con el software SIMBA®

Lozano Ruíz Angie Carolina, Sánchez Montealegre Cristian Arled, Ardila Marín Juan Gonzalo

Article Visits 927 | PDF Visits 797

DOI https://doi.org/10.25054/22161325.2779

72-85 |

Evaluation of three achira cultivars (Canna edulis Ker) with short vegetative period and high starch production, for marginal coffee areas in the Department of Huila

Evaluación de tres cultivares de achira (Canna edulis Ker) con periodo vegetativo corto y alta producción de almidón, para las zonas marginales de café en el Departamento del Huila

Caicedo Diaz Guillermo Edmundo, Bravo Gaviria Mauro Albeiro, Herrera Cerquera Juan Pablo

Article Visits 175 | PDF Visits 120

DOI https://doi.org/10.25054/22161325.2047

99-104 |

The treatment system for honey water product of the wet processing of coffee with moringa oleifera lam as a bio adsorbent for the small Colombian coffee farmer

Sistema de tratamiento para aguas mieles producto del beneficio húmedo del café con moringa oleifera lam como bioadsorbente para el pequeño caficultor colombiano

Barreto Zuñiga Juan Carlos, Tovar Lizcano Pavel , Olaya Amaya Alfredo

Article Visits 283 | PDF Visits 212

DOI https://doi.org/10.25054/22161325.1849

105-114 |

Statistical analysis methods with scattered data

Métodos de análisis estadístico con datos dispersos

Izquierdo Bautista Jaime

Article Visits 368 | PDF Visits 231

DOI https://doi.org/10.25054/22161325.2537

86-98 |

Normas para la Publicación de Artículos

Normas para la Publicación de Artículos

Amorocho-Cruz Claudia Milena

Article Visits 157 | PDF Visits 0

60 |

OJS System - Metabiblioteca |